HTML

Rúzs&Fakanál

Ez az a hely ahol semmi sem tökéletes. Az ablak csíkos marad, a szuper arckrém allergiás tüneteket okoz és a lakás rogyásig van macskaszőrrel. Plusz a menyasszony eléggé kajla és sokat káromkodik.

Közösség

Friss topikok

  • Gábor Mészáros: nagyon jó kis recept, viszont szerintem 40 dkg csirkemell egy tésztás-ragus ételbe túlontúl sok, ... (2013.01.09. 03:03) Ázsiai tészta
  • Barbarella109: Szerintem virtusból tojik ő is épp oda a másik mellé! :DDD (2012.08.07. 12:07) Walter vélt vagy valós értelmi képességei
  • titokmacsek: a sziámi a legkarakánabb macskafajta:) ja, és végigröhögtem a posztot!:D (2012.07.29. 22:48) Walter szerelmes
  • tarkazsin: eltűűntééél :( pedig úgy szerettem az írásaidat! lehet reménykedni a folytatásban? (2012.03.31. 21:08) Szerelmetes filmek
  • VolksrodZoli: @Dr. Doktorovics THY Rokk 'n' Troller: itt mire nem lehet rábaszni? mindenesetre bejött, működik, ... (2012.02.07. 18:49) Az ELMŰ csodálatos világa

2012.04.16. 21:18 chicrun

Ha már saláta…

Címkék: saláta gasztro diéta sajt

Nyilvánvaló, hogy ha az ember egészségesebben akar élni, esetleg még néhány kilót is szeretne leadni, a saláta a legjobb választás. Azért írom, hogy nyilvánvaló, mert nekem az „egyél salátát” címszó hallatán mindig fantáziátlan, száraz, fonnyadt keverékek jutnak eszembe, amelyek azért segítenek fogyni, mert inkább nem eszem semmit, ha ez az aznapi adag. A másik oldal viszont, hogy ha az ember lánya emberesen odateszi magát és finom salátát készít, felmerül a kérdés, hogy most akkor a szalonna kóser-e vagy sem ha nyakunkon a bikini szezon. Az alábbi saláták nyammogósan finomak, elképesztő sajtokkal készülnek és férfiaknak is kínálhatók, anélkül, hogy kiugranának az ablakon.

Szalonnás (4 személyre)

1 fej jégsaláta

2 szelet toastkenyér (lehetőleg teljes kiőrlésű vagy rozsos)

10 dkg kolozsvári szalonna

10 dkg gorgonzola dolce

3 ek olívaolaj

2 ek vörösborecet

1 ek méz

só, bors

A szalonnát a bőre nélkül kis kockákra vágjuk és serpenyőben megpirítjuk. A kenyeret szintén felkockázzuk és a szalonna után visszamaradt zsiradékon ropogósra sütjük. Az öntet hozzávalóit egy kis üvegbe tesszük és az üveget lezárva jól összerázzuk. A jégsalátát felszeleteljük, majd kiadagoljuk. A salátára jön egy adag szalonna és kenyérkocka, majd az egész tetejére krémes gorgonzola sajtot morzsolunk; a végén jöhet az öntet.

Csirkés (4 személyre)

1 csomag salátakeverék

2 szelet toastkenyér (lehetőleg teljes kiőrlésű vagy rozsos)

1 egész sült csirkecomb

8-10 dkg Old Amsterdam sajt

2 ek olívaolaj

2 ek fehérborecet

1 ek méz

só, bors

A toastkenyeret kockákra vágjuk és kevés olajon ropogósra sütjük. A csirkecombról lefejtjük a húst és felaprítjuk. A salátakeveréket egy mély tálba öntjük, erre jön a csirke és a kenyérkocka. Az öntet hozzávalóit itt is üvegben rázzuk össze. A kemény Old Amsterdam sajtot tálalás előtt apró darabokban szórjuk a salátára.

A gorgonzola és az Old Amsterdam karakteres ízű sajtok, egyszerre nem lehet sokat enni belőlük, de nem is érdemes. Személyenként néhány deka már csodás ízt ad az ételnek, ráadásul mivel mindkettő elég drága, nem is lehet trappista módra venni, hacsak nem akarunk csődbe menni.

Belegondolva, mindegy is, hogy ezek mennyire autentikus saláták, hiszen az már jó, hogy nem carbonara spagetti vagy csülkös pacal van vacsorára, viszont nem is három szál füvet kell mosolyogva elrágnunk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ruzsesfakanal.blog.hu/api/trackback/id/tr754455585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása