HTML

Rúzs&Fakanál

Ez az a hely ahol semmi sem tökéletes. Az ablak csíkos marad, a szuper arckrém allergiás tüneteket okoz és a lakás rogyásig van macskaszőrrel. Plusz a menyasszony eléggé kajla és sokat káromkodik.

Közösség

Friss topikok

  • Gábor Mészáros: nagyon jó kis recept, viszont szerintem 40 dkg csirkemell egy tésztás-ragus ételbe túlontúl sok, ... (2013.01.09. 03:03) Ázsiai tészta
  • Barbarella109: Szerintem virtusból tojik ő is épp oda a másik mellé! :DDD (2012.08.07. 12:07) Walter vélt vagy valós értelmi képességei
  • titokmacsek: a sziámi a legkarakánabb macskafajta:) ja, és végigröhögtem a posztot!:D (2012.07.29. 22:48) Walter szerelmes
  • tarkazsin: eltűűntééél :( pedig úgy szerettem az írásaidat! lehet reménykedni a folytatásban? (2012.03.31. 21:08) Szerelmetes filmek
  • VolksrodZoli: @Dr. Doktorovics THY Rokk 'n' Troller: itt mire nem lehet rábaszni? mindenesetre bejött, működik, ... (2012.02.07. 18:49) Az ELMŰ csodálatos világa

2013.01.08. 21:25 chicrun

Ázsiai tészta

Címkék: ázsiai vacsora gyors

Elképesztően fáradt vagyok, talán a reggeli edzés, talán a havazás az oka, esetleg az, hogy egy macska nőtt a jobb alkaromra és most, írás közben sem hajlandó tágítani. Az sem zavarja, hogy a karom folyamatosan mozog. Nem értem, hogy nem lesz tengeribeteg. A ma esti vacsora egy nagyon egyszerű ázsiai wokos tészta, sok zöldséggel és isteni ízekkel.

Hozzávalók (2-3 személyre)

40 dkg csirkemell

1 piros kaliforniai paprika

1 sárgarépa

1 nagy fej lilahagyma

20 dkg csiperkegomba

20 dkg brokkoli

10 dkg woknudeln (ázsiai tojásos tészta)

1 ek sötét szójaszósz

2 ek osztrigaszósz

1 gerezd fokhagyma

ujjnyi gyömbér

1 tk barnacukor (demerara is jó)

olaj (leginkább valamilyen semleges)

P1080697.JPG

A csirkemellet kockákra vágjuk. Elkészítjük a pácot: lereszeljük a meghámozott fokhagymát és gyömbért, elkeverjük a szójaszósszal, az osztrigaszósszal és a cukorral. Mehet bele a csirke pácolódni egy kicsit. Nagyon fontos, hogy ne sózzuk meg a húst, mert a szójaszósz és az osztrigaszósz eléggé sósak.

Míg a hús pácolódik, felaprítjuk a zöldséget, a répát és a paprikát csíkokra, a gombát és a hagymát közepesen vastag szeletekre. A brokkoli lehet fagyasztott is, csak arra kell figyelni, hogy kisebb méretű rózsákat válasszunk.

Egy wokserpenyőt vagy ferde falú serpenyőt füstölésig hevítünk, majd beleteszünk egy kevés olajat, és egyből hozzáadjuk a csirkét a páccal, valamint a répát és a hagymát. Ne keverjük, csak rázzuk, és nem kell félni a sistergéstől sem. Mivel a serpenyő nagyon forró, percek alatt történik minden. Amikor a hús már puhul, hozzáadjuk a brokkolit, majd újabb néhány perc után a paprikát és a gombát is. Továbbra se keverjük meg, mert összetörnek a zöldségek.

A woknudeln (igazából, ázsiai tojásos tészta, de szerintem baromi vicces, hogy pont a németek szállítják a kínai kaját) nem igényel előfőzést, a zöldséges-csirkés alaphoz adva 5 perc alatt megpuhul. Ilyen tésztát beszerezhetünk különlegesebb élelmiszerüzletekben, ázsiai boltokban. Akad olyan változat is, amit egy kicsit elő kell főzni, ezért alaposan olvassuk el az elkészítési útmutatót.

Ha kóstoláskor nem érezzük elég fűszeresnek az ételt, egy kevés osztrigaszószt még adhatunk hozzá.

Ebben az ételben az a szép, hogy maximum fél óra alatt elkészül, és számtalan variációja létezik. Tehetünk bele cukorborsót, kínai kelt, újhagymát vagy akár káposztát is. Ráadásul a tészta nem jelent számottevő plusz kalóriát, alapvetően a hús és a zöldségek dominálnak. Ha nem szeretnénk tésztával enni, készítsük el a zöldséges-csirkés részt és adjuk hozzá főtt rizst.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ruzsesfakanal.blog.hu/api/trackback/id/tr325007062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábor Mészáros 2013.01.09. 03:03:22

nagyon jó kis recept, viszont szerintem 40 dkg csirkemell egy tésztás-ragus ételbe túlontúl sok, a másik pedig: azt a "semleges" olajat cseréld fel mogyoróolajra... és valóban isteni íze lesz :)
süti beállítások módosítása