HTML

Rúzs&Fakanál

Ez az a hely ahol semmi sem tökéletes. Az ablak csíkos marad, a szuper arckrém allergiás tüneteket okoz és a lakás rogyásig van macskaszőrrel. Plusz a menyasszony eléggé kajla és sokat káromkodik.

Közösség

Friss topikok

  • Gábor Mészáros: nagyon jó kis recept, viszont szerintem 40 dkg csirkemell egy tésztás-ragus ételbe túlontúl sok, ... (2013.01.09. 03:03) Ázsiai tészta
  • Barbarella109: Szerintem virtusból tojik ő is épp oda a másik mellé! :DDD (2012.08.07. 12:07) Walter vélt vagy valós értelmi képességei
  • titokmacsek: a sziámi a legkarakánabb macskafajta:) ja, és végigröhögtem a posztot!:D (2012.07.29. 22:48) Walter szerelmes
  • tarkazsin: eltűűntééél :( pedig úgy szerettem az írásaidat! lehet reménykedni a folytatásban? (2012.03.31. 21:08) Szerelmetes filmek
  • VolksrodZoli: @Dr. Doktorovics THY Rokk 'n' Troller: itt mire nem lehet rábaszni? mindenesetre bejött, működik, ... (2012.02.07. 18:49) Az ELMŰ csodálatos világa

2011.12.16. 17:06 chicrun

Filléres karácsonyi ajándékok

Címkék: ajándék ötlet olcsó hellókarácsony

Tegyük fel, hogy le vagyunk égve. Mindegy, hogy a válság, a megemelt közös költség vagy bármilyen hóbort miatt, de az alaphelyzet az, hogy itt a karácsony és nincs pénzünk. Mit lehet ilyenkor tenni? Filléres ötletek következnek.

  1. Győzzük meg a családot, hogy ebben az évben ne legyen ajándékozás. Idén legyen fontos a társaság, a vacsora és a hangulat. Öncélú, ugyanakkor nemes ötlet és cél, a legolcsóbb lehetőség.
  1. Kívánság kártya. Egyszerű word programmal (táblázat beszúrása) szerkesszünk kártyákat, melyekre az ajándékozott személyétől függően írunk fel „ajándékokat”, melyek bármikor beválthatók. Pasinak: itt csak szexhez kapcsolódó ajánlatokkal érdemes előrukkolni, e téren minden férfi egyforma. Csajnak (ha pasi vagy): romantikus és praktikus gesztusok némi szexszel fűszerezve. Barátnőnek, lánytestvérnek: közös vásárlás, kávézás, mozi…a sor végtelen. Érdemes vastagabb és színes papírra nyomtatni, ezen kívül maximum a szép csomagolásnak van költsége. Az ajándékozott pedig kedvére válogathat a jobbnál jobb ajánlatokból az év során.
  1. Házi készítésű fotómontázs. Ehhez némi Photoshop tudás szükséges (tutorial a Youtube-on), egyébként pedig kell hozzá 15-20 kép, amikből egy A/3-as montázs készül. Nyomtatási költsége van és esetleg keret, ha veszünk hozzá.
  1. Házi készítésű társasjáték. Kicsit időigényes pepecselős munka, de igazi családi ajándék lehet, ha van ihletünk és időnk elkészíteni. Kell hozzá egy nagyobb kartonlap, vonalzó, színes ceruza vagy filc illetve némi kézügyesség.

https://www.youtube.com/watch?v=3s8cqBVu7H0

Ha ez nem tetszik, bármilyen formát ölthet a játék táblája, kis feladatkártyákat is gyárthatunk hozzá, ehhez is csak kartonlap és filc kell.

  1. Nézzünk szét a neten, rengeteg nyomtatható határidőnapló, inspirációs napló található különböző weboldalakon vagy blogokon, itt is csupán nyomtatási és fűzési költséggel kell számolnunk.
  1. Készítsünk igazán egyedi bögrét. Bármilyen szöveget vagy ábrát kinyomtatunk vinil fóliára és azt ráragasztjuk és sima egyszínű bögrére. A jó ebben az, hogy tényleg személyre szóló lesz a minta, nem pedig „A világ legjobb horgásza”.

Ezekben az ajándékokban nemcsak az a jó, hogy tényleg filléresek, hanem az is, hogy baromi jól el lehet szórakozni az előkészítési munkálatok közben. Persze úgy viccesebb a dolog, ha nulla kézügyességgel próbálunk fóliát körbevágni, majd egyenesen felragasztani egy bögrére, de egyébként is nagyon mulatságos időtöltés.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ruzsesfakanal.blog.hu/api/trackback/id/tr963468971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brannagh · http://studiolum.blog.hu 2011.12.17. 11:55:58

Hát igen, én idén hasonló cipőben jártam, senki sem kap vásárolt ajándékot. Én főleg az évközben felhalmozott rongyokból szeretek varrni, de ahhoz már kell varrógép és picike hozzáértés is. A listádhoz szeretném még hozzátenni a házi süteményeket és édességeket is. Szintén filléres ajándék például viccesre dekorált habcsókot adni vagy fadíszítésre és megevésre is jó kekszeket.

lashee · http://lashee.blog.hu 2011.12.17. 14:08:54

A poszt praktikus, sztem próbáld terjeszteni szélesebb körben is, mert a mai Mo.-on sokaknak jó fog jönni. (Bár akkor ki az a sok ember a karácsonyi vásárban:)...

Playthegame 2011.12.17. 14:37:26

Egyik évben a nagyszülőknek pólókat hímeztettem "Nagyapa" és "Mami" szöveggel. Mivel mindenük megvan, nehéz az ajándékozás és valami egyedit szerettem volna. Nagyon tetszett nekik.
Idén a barátnők limoncellot kapnak, a pasiknak pedig nincs ötletem:)Bár ez a házi süti jól hangzik...

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.12.17. 14:39:40

Hát igen, mennyivel nagyobb elhivatottság kell ahhoz, h valakinek kézzel készítsek ajándékot, minthogy bevessem magam egy boltba, ahol az elém pakolt made in china választékból válasszak neki valami gagyit...

Persze látok ebben némi paradoxont. Akinek nincs pénze az van a leginkább nekikeseredve, hogy sokat költsön, mert ő nem ismerheti be. Akinek lenne pénze vásárolt ajándékra, az már megengedi magának, hogy mégse tegye.

létezőnick 2011.12.17. 15:03:35

Azért ez a vinilfóliára nyomtatott bármi egy bögrére ragasztva kicsit az általánosiskola szintet üti.
Ne számoljunk a mosogatógéppel (pedig elég általános az is) csak egyszerűen mossuk el párszor. A nyomat fakul, a fólia széle felpöndörödik, a ragasztós szél szépen koszolódik.
Bár mindezekre nincs is szükség, mert újonnan is gagyi.
Nem vagyok híve a pénzköltésnek, sőt, egész jó kézügyességgel bírok, így szeretek is ajándékot készíteni, de van az a szint, amit 10 éves kor felett ciki adni.
Ennyi erővel "csipketerítő"-t is vághatunk ki négybehajtott papírból, ha hunyorogva és messziről nézzük, egész mutatós.

Anselmo 2011.12.17. 15:40:18

@Playthegame: "a pasiknak pedig nincs ötletem"

a blogger s szexet javasolta

chicrun 2011.12.17. 17:03:53

@létezőnick: és honnan tudod, hogy nem általános iskolás vagyok? :D
Egyébként van igazság abban amit mondasz.
süti beállítások módosítása