HTML

Rúzs&Fakanál

Ez az a hely ahol semmi sem tökéletes. Az ablak csíkos marad, a szuper arckrém allergiás tüneteket okoz és a lakás rogyásig van macskaszőrrel. Plusz a menyasszony eléggé kajla és sokat káromkodik.

Közösség

Friss topikok

  • Gábor Mészáros: nagyon jó kis recept, viszont szerintem 40 dkg csirkemell egy tésztás-ragus ételbe túlontúl sok, ... (2013.01.09. 03:03) Ázsiai tészta
  • Barbarella109: Szerintem virtusból tojik ő is épp oda a másik mellé! :DDD (2012.08.07. 12:07) Walter vélt vagy valós értelmi képességei
  • titokmacsek: a sziámi a legkarakánabb macskafajta:) ja, és végigröhögtem a posztot!:D (2012.07.29. 22:48) Walter szerelmes
  • tarkazsin: eltűűntééél :( pedig úgy szerettem az írásaidat! lehet reménykedni a folytatásban? (2012.03.31. 21:08) Szerelmetes filmek
  • VolksrodZoli: @Dr. Doktorovics THY Rokk 'n' Troller: itt mire nem lehet rábaszni? mindenesetre bejött, működik, ... (2012.02.07. 18:49) Az ELMŰ csodálatos világa

2012.02.02. 22:48 chicrun

Február a felelősség hónapja

Címkék: motiváció inspiráció boldogságterv

Nem túl jó ómen, hogy már a második hónapnál elcsúsztam a kihirdetéssel, de most már mindegy. Legyen elég annyi, hogy nagy izgalmak miatt maradtam el kicsit a bloggal.

Februárban a felelősség kérdése lesz a középpontban, sajnos e téren elég sok a lemaradásom, ha csak azt vesszük alapul, hogy nem szoktam aktuális számlákat aktuális hónapban kiegyenlíteni. 

1. Tudd, hogy mid van
Ez a kitétel eredetileg úgy hangzott, hogy „Vedd számba, mid van” de miután a párom ezerféleképpen felvázolta mit vegyek a számba és hogy, úgy döntöttem, nem adok alapot az efféle piszkálódásra. Mindössze arról van szó, hogy az embernek egy bizonyos kor felett tudnia kell, hogy van-e lakásbiztosítása, milyen ingóságai vannak és pontosan mennyit fizet a vízért egy hónapban. Ezen a területen nagy fejlődés szükséges, mert minimum egy számlát minden hónapban eltökítek valahova. 

2. Tervezz menüt
Tudtátok, hogy az emberek a legtöbb pénzt kajára szórják el, méghozzá egy részét feleslegesen? Ha csak azt vesszük, hogy menzán/kifőzdében ebédelsz minden nap, az mondjuk alsó hangon 7-800 Ft, pedig lehet úgy tervezni egy heti menüt, hogy mindig legyen otthonról hozott ebéd és legtöbbször meleg vacsora is. Persze ehhez kell konyhai affinitás, de mindenképpen megéri, és annál nincs nagyobb jutalom, mint amikor okosan felhasználunk egy fél fej kelkáposztát ami már csak pár napig húzta volna.

3. Tiszteld a pénzt
Egyszer a főnököm szeme láttára tettem némi pénzt a farzsebembe, megjegyezte, hogy látszik, hogy egyáltalán nem tisztelem a pénzt, és rá kellett jönnöm, hogy igaza van. Pénztárcában elvétve tartok pénzt, legtöbbször a nadrágom vagy a kabátom zsebében, utóbbiból remekül hullik is. Ezen kívül – bár ez nem negatívum – időről időre találok nagyobb összegeket régi nadrágokban, legutóbb cirka 6000 Ft-ot találtam egy fekete nadrág zsebében. A probléma nem is a tartással van, hanem azzal, hogy általában fogalmam sincs, hogy egy adott pillanatban mennyi pénzem van és hogy az mire elég.

4. Járj szűrésre
Ebben nem állok annyira rosszul, mert járok vérvételre és egyéb általános vizsgálatokra is, de mondjuk például fogorvost tekintve lehetnék alaposabb is. Emellett a párom semmilyen szűrésre nem hajlandó elmenni, mert szerinte az ember akkor beteg, ha fáj valamije (tipikus férfi), és természetesen egy vérvétel gondolatától is elájul. Innen üzenem, hogy ebben a hónapban el fog menni a rendelőbe, majd szerzek neki egy pornós nővért aki felmossa a vérvétel után.

5. Figyelj a környezetedre
A környezettudatosság egyre népszerűbb téma, minden újság, blog meg tévécsatorna foglalkozik legalább egy kicsit azzal, hogy gyűjtsük külön a műanyag palackot, vagy ne folyassuk feleslegesen a vizet. Én ezekkel egyetértek, pláne, hogy néhány környezettudatos lépéssel még pénzt is lehet spórolni. Az elkötelezettségem közepesnek mondható, de ebben a hónapban azon leszek, hogy szelektáljuk a szemetet, ne dobjunk is kaját és ne folyassuk a vizet.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ruzsesfakanal.blog.hu/api/trackback/id/tr564054944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása