HTML

Rúzs&Fakanál

Ez az a hely ahol semmi sem tökéletes. Az ablak csíkos marad, a szuper arckrém allergiás tüneteket okoz és a lakás rogyásig van macskaszőrrel. Plusz a menyasszony eléggé kajla és sokat káromkodik.

Közösség

Friss topikok

  • Gábor Mészáros: nagyon jó kis recept, viszont szerintem 40 dkg csirkemell egy tésztás-ragus ételbe túlontúl sok, ... (2013.01.09. 03:03) Ázsiai tészta
  • Barbarella109: Szerintem virtusból tojik ő is épp oda a másik mellé! :DDD (2012.08.07. 12:07) Walter vélt vagy valós értelmi képességei
  • titokmacsek: a sziámi a legkarakánabb macskafajta:) ja, és végigröhögtem a posztot!:D (2012.07.29. 22:48) Walter szerelmes
  • tarkazsin: eltűűntééél :( pedig úgy szerettem az írásaidat! lehet reménykedni a folytatásban? (2012.03.31. 21:08) Szerelmetes filmek
  • VolksrodZoli: @Dr. Doktorovics THY Rokk 'n' Troller: itt mire nem lehet rábaszni? mindenesetre bejött, működik, ... (2012.02.07. 18:49) Az ELMŰ csodálatos világa

2013.01.09. 21:15 chicrun

Mozzarella caprese

Címkék: saláta olasz vacsora

Mielőtt elolvasnátok ezt a posztot előrebocsátom, hogy ha nagyon lelkes vagyok egy étellel kapcsolatban, akkor nagyon szeretném ha mások is nagyon lelkesek lennének, így hajlamos vagyok agresszívkodni. Illetve valószínűleg túl sok bazsalikomot inhaláltam. Elég az hozzá, hogy megfejtettem egy nagy titkot: a nők azért unnak bele a salátás mizériába túl hamar, mert nem figyelnek oda a részletekre. Nézzétek meg ezt: alig néhány (jó minőségű) hozzávaló és mégis csodálatos, mint a zongorázás.

Hozzávalók 2 személyre

2 nagy paradicsom

250 g bivalymozzarella (egy csomag)

1 kis csokor friss bazsalikom

olívaolaj

só, bors

pesto igény szerint

P1090701.JPG

Kezdjük a legelején: amennyiben kommersz mozzarellát szeretnétek használni, gondoljátok újra. Ide nem jó sem a lében ázó zacskós gumiszerű, ízetlen, sem a szarvasi pizza mozzarella, amit reszelni is lehet. Igen, valóban nem olcsó dolog, de ide bizony olasz bivalymozzarella kell. Ha valaki már kóstolta, tudja miről beszélek, össze nem lehet hasonlítani a sok helyen kapható egyéb cuccokkal. A bivalymozzarellának az ára mellett további hátránya, hogy ha egyszer megízlelitek, soha többé nem akartok másmilyet enni.

Az olívaolaj, mivel ez a fogás nyers, legyen lágy, salátára való, mert ha keserű, el tudja rontani az ételt.

A paradicsomot és a mozzarellát felkarikázzuk, sormintába rendezzük a tányéron. Kicsit megsózzuk, megborsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal. A bazsalikomleveleket csak rátépkedjük és készen is vagyunk. Igény szerint tehetünk pesto-t is a salátára, nekem még volt egy kevés kézműves olasz csodám, így azt használtam, de szerencsére ma már egyre több helyen lehet jó minőségű pesto-t kapni.

A kenyér kérdése is fontos: amennyiben diétázunk, hagyjuk el a kenyeret. Ha viszont szeretnénk tovább fokozni az élvezeteket, vegyünk ciabattát vagy valamilyen rusztikus fehér kenyeret a saláta mellé. Jól fog jönni, amikor a mozzarella utolsó morzsáit szeretnénk megmenteni a tányérról egy kis olívaolaj társaságában.

Azt gondolom ebben az ételben minden benne van, amiért imádom az olasz konyhát. Intenzív illatok, egyszerű, letisztult ízek. Bella Italia!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ruzsesfakanal.blog.hu/api/trackback/id/tr295009028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása