Vasárnap nagyjából hat és fél órán keresztül cikkeket elemeztem, fél óra szünettel. A végére azt se tudtam fiú vagyok-e vagy lány, kénytelen volna SOS kávézást rendelni tesómmal, mert teljesen elvesztettem a kapcsolatot a külvilággal. Fásult lettem, és ha az ember fásult, sőt éhes is, ráadásul még hideg is van kint, csúnya dolgok történhetnek a konyhában. Illetve a fenét csúnyák, csodálatosak. Mint ez itt.
Hozzávalók (4 személyre)
30 dkg száraztészta
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg baconszalonna
20 dkg fagyasztott zöldborsó
3 dl főzőtejszín
só, bors
reszelt parmezán
A tésztát kifőzzük. A hagymát a fokhagymával és a csíkokra vágott baconnel megpirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel, és azt a felére forraljuk. Ha majdnem kész, hozzáadjuk a borsót és pár perc alatt összefőzzük, sóval és borssal ízesítjük. Összekeverjük a kifőtt tésztával és megszórjuk reszelt parmezánnal.
Ez a recept Gordon Ramsay-től származik, a Csak könnyedén! című könyvéből való. Fel nem foghatom, miért kínálja kölyökmenünek, hacsak nem a „hogyan tömítsük el idejekorán a gyerekek artériáit” program felkérésére alkotta meg ezt az ételt. Egy gyereknek semmi szüksége zsíros tejszínre és baconre, egy bánatos, kimerült felnőtt nőnek annál inkább.