HTML

Rúzs&Fakanál

Ez az a hely ahol semmi sem tökéletes. Az ablak csíkos marad, a szuper arckrém allergiás tüneteket okoz és a lakás rogyásig van macskaszőrrel. Plusz a menyasszony eléggé kajla és sokat káromkodik.

Közösség

Friss topikok

  • Gábor Mészáros: nagyon jó kis recept, viszont szerintem 40 dkg csirkemell egy tésztás-ragus ételbe túlontúl sok, ... (2013.01.09. 03:03) Ázsiai tészta
  • Barbarella109: Szerintem virtusból tojik ő is épp oda a másik mellé! :DDD (2012.08.07. 12:07) Walter vélt vagy valós értelmi képességei
  • titokmacsek: a sziámi a legkarakánabb macskafajta:) ja, és végigröhögtem a posztot!:D (2012.07.29. 22:48) Walter szerelmes
  • tarkazsin: eltűűntééél :( pedig úgy szerettem az írásaidat! lehet reménykedni a folytatásban? (2012.03.31. 21:08) Szerelmetes filmek
  • VolksrodZoli: @Dr. Doktorovics THY Rokk 'n' Troller: itt mire nem lehet rábaszni? mindenesetre bejött, működik, ... (2012.02.07. 18:49) Az ELMŰ csodálatos világa

2011.12.28. 13:53 chicrun

Te milyen aggódó vagy?

Címkék: fóbia egészség inspiráció boldog

Worrying is like a rocking chair. It gives you something to do, but it doesn't get you anywhere. (Van Wilder)

A Diéta és Fitnesz magazin legfrissebb számában baromi érdekes cikket találtam. Az aggódás típusait szedi össze és mutatja be különböző jellemzők szerint, valamint megoldást is kínál az aggódás megszüntetésére. Én, mint profi aggódó, aki azon aggódik, hogy nincs min aggódni, gyorsan be is kategorizáltam magam, a cikk szerint általános és újrafeldolgozó aggódó vagyok. Ez aggasztó.

1. Általános aggódó
Ez a típus már azon is aggódni kezd, hogy a pincér össze fogja keverni a rendelést vagy amiatt, hogy nem fog időben, zárás előtt odaérni a bankba. Néha csak azért aggódik, hogy kitöltse éppen felszabadult idejét.

Lábjegyzet: nekik melegen ajánlom a Hogyan legyünk boldogtalanok című könyvet, egymillió okot ad az aggódásra.

2. Az ellenőr
Tudatosan vagy nem, de hisz abban, hogy képes ellenőrzése alatt tartani a világegyetemet a gondolatain keresztül. Úgy véli, ha eléggé aggódik, képes arra, hogy valami jó dolgot tegyen, vagy megakadályozza valami rossznak a bekövetkeztét. Bizonytalan és fél a változástól, de úgy érzi, hogy meg tudja állni a túlzott aggódást.

3. A jós
Azt hiszi, hogy az aggódása egyfajta barométer vagy jel, amely megmutatja a jövőbeni katasztrófát. Ha ez a radar okozza az állandó aggódást, akkor ez valódi veszély jelent.

Lábjegyzet: intuíció és aggódás között nagy a különbség.

4. A filozófus
Ezt a típust már nagyobb, fenyegető kérdések kísértik. „Mi értelme az életnek?” és „Mit jelent mindez?” Úgy érzi anélkül nem lehet elkezdeni a napot, hogy ne töprengjen a világ menetét érintő vízióin. Úgy tűnhet, hogy ezt a nagy gondolkodást értünk, többiekért teszi, de ezzel csak a gondjait növeli.

Lábjegyzet: az ilyen típusú aggódók igen gyakran gyalogolnak bele villanypóznákba az utcán.

5. Az újrafeldolgozó
Hosszasan töpreng a korábbi beszélgetéseken és történéseken, mondhatni a végtelenségig. Azt hiszi, hogy ha visszatér és elegendő időt szán a múltbéli ügyekre, akkor valahogy jobban érzi majd magát. Mintha képtelen lenne leállítani a folyamatos sajnálkozást a történtek miatt.

6. Az univerzális aggódó
Aggódik a bolygó sorsa iránt. megterhelő gondolatokat hordoz a háború, az éhség és sz üvegházhatást okozó gázok kibocsátása témakörében. Úgy érzi, az a kötelessége, hogy ezeket a kérdéseket számon tartsa a gondjai színes palettáján, hogy ennek révén valamilyen módon segítsen javítani a helyzeten.

Lábjegyzet: ez marhaság. Miért akarnék az univerzum dolgain aggódni, mikor a közvetlen környezetemben is elég aggódnivaló van?
 

*A teljes cikk a Diéta & Fitnesz magazin 2012. januári számában jelent meg.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ruzsesfakanal.blog.hu/api/trackback/id/tr293501938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása