HTML

Rúzs&Fakanál

Ez az a hely ahol semmi sem tökéletes. Az ablak csíkos marad, a szuper arckrém allergiás tüneteket okoz és a lakás rogyásig van macskaszőrrel. Plusz a menyasszony eléggé kajla és sokat káromkodik.

Közösség

Friss topikok

  • Gábor Mészáros: nagyon jó kis recept, viszont szerintem 40 dkg csirkemell egy tésztás-ragus ételbe túlontúl sok, ... (2013.01.09. 03:03) Ázsiai tészta
  • Barbarella109: Szerintem virtusból tojik ő is épp oda a másik mellé! :DDD (2012.08.07. 12:07) Walter vélt vagy valós értelmi képességei
  • titokmacsek: a sziámi a legkarakánabb macskafajta:) ja, és végigröhögtem a posztot!:D (2012.07.29. 22:48) Walter szerelmes
  • tarkazsin: eltűűntééél :( pedig úgy szerettem az írásaidat! lehet reménykedni a folytatásban? (2012.03.31. 21:08) Szerelmetes filmek
  • VolksrodZoli: @Dr. Doktorovics THY Rokk 'n' Troller: itt mire nem lehet rábaszni? mindenesetre bejött, működik, ... (2012.02.07. 18:49) Az ELMŰ csodálatos világa

2012.01.09. 09:51 chicrun

Könyvajánló: Éles kések, vidám könnyek

Címkék: könyv konyha gasztro

Az idei első könyvélményemet bátran ajánlom mindenkinek, aki a boltban remegve nyúl a belga vajért a hűtőpultba, nagyon szereti a Julie és Julia című filmet vagy egyszerűen csak nagyon szeret főzni.

Kathleen Flinn gasztronómiai újságíró egy szerencsétlen elbocsátást követően úgy dönt, ideje megvalósítani régóta dédelgetett álmát, hogy szakácsművészetet tanuljon és diplomát szerezzen a leghíresebb szakácsiskolában, a Le Cordon Bleu-ben, Párizsban. „Miz Flín” franciatudása és konyhai tudása hagy némi kívánnivalót maga után, éppen ezért óriási kihívás számára, hogy megfeleljen a neves oktatóknak és saját magának egyaránt.

A kalandos tanulás mellett minden fejezet végén találunk néhány ínycsiklandó receptet, a legtöbb az iskolában az adott héten tanult étel leírása, de megtaláljuk köztük Kathleen saját kedvenceit is. Nem mondom, hogy a könyv olvasása közben ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy egész gyöngytyúkot csontozzak, de a két órás spagettiszósz, a sütőben sült paradicsomból készített pizzaszósz és a hússal töltött hús receptje igencsak felkeltette az érdeklődésemet.

A könyv végén kiváló alapreceptek találhatók, például hal- és húsalaplé, vajas tészta és hamis briós.

Eredeti cím: Kathleen Flinn: The sharper your knife, the less you cry
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ruzsesfakanal.blog.hu/api/trackback/id/tr573530754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása