Az idei első könyvélményemet bátran ajánlom mindenkinek, aki a boltban remegve nyúl a belga vajért a hűtőpultba, nagyon szereti a Julie és Julia című filmet vagy egyszerűen csak nagyon szeret főzni.
Kathleen Flinn gasztronómiai újságíró egy szerencsétlen elbocsátást követően úgy dönt, ideje megvalósítani régóta dédelgetett álmát, hogy szakácsművészetet tanuljon és diplomát szerezzen a leghíresebb szakácsiskolában, a Le Cordon Bleu-ben, Párizsban. „Miz Flín” franciatudása és konyhai tudása hagy némi kívánnivalót maga után, éppen ezért óriási kihívás számára, hogy megfeleljen a neves oktatóknak és saját magának egyaránt.
A kalandos tanulás mellett minden fejezet végén találunk néhány ínycsiklandó receptet, a legtöbb az iskolában az adott héten tanult étel leírása, de megtaláljuk köztük Kathleen saját kedvenceit is. Nem mondom, hogy a könyv olvasása közben ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy egész gyöngytyúkot csontozzak, de a két órás spagettiszósz, a sütőben sült paradicsomból készített pizzaszósz és a hússal töltött hús receptje igencsak felkeltette az érdeklődésemet.
A könyv végén kiváló alapreceptek találhatók, például hal- és húsalaplé, vajas tészta és hamis briós.
Eredeti cím: Kathleen Flinn: The sharper your knife, the less you cry