HTML

Rúzs&Fakanál

Ez az a hely ahol semmi sem tökéletes. Az ablak csíkos marad, a szuper arckrém allergiás tüneteket okoz és a lakás rogyásig van macskaszőrrel. Plusz a menyasszony eléggé kajla és sokat káromkodik.

Közösség

Friss topikok

  • Gábor Mészáros: nagyon jó kis recept, viszont szerintem 40 dkg csirkemell egy tésztás-ragus ételbe túlontúl sok, ... (2013.01.09. 03:03) Ázsiai tészta
  • Barbarella109: Szerintem virtusból tojik ő is épp oda a másik mellé! :DDD (2012.08.07. 12:07) Walter vélt vagy valós értelmi képességei
  • titokmacsek: a sziámi a legkarakánabb macskafajta:) ja, és végigröhögtem a posztot!:D (2012.07.29. 22:48) Walter szerelmes
  • tarkazsin: eltűűntééél :( pedig úgy szerettem az írásaidat! lehet reménykedni a folytatásban? (2012.03.31. 21:08) Szerelmetes filmek
  • VolksrodZoli: @Dr. Doktorovics THY Rokk 'n' Troller: itt mire nem lehet rábaszni? mindenesetre bejött, működik, ... (2012.02.07. 18:49) Az ELMŰ csodálatos világa

2011.12.19. 21:01 chicrun

Filléres karácsonyi ajándékok vol. 2 (konyha)

Címkék: gasztro ajándék hellókarácsony

Az előző poszt egyik kommentelője juttatta eszembe, hogy kizárólag olyan ötleteket soroltam fel, amikhez számítógépes affinitás és hozzáférés szükséges. Most olyan ajándékötletek következnek, melyek a konyhában készülnek. Továbbra is filléresek.

  1. Habcsók karácsonyfadísz

Készítsünk jó kemény habot, tojásfehérjéből és porcukorból, a hab keménységét a cukor mennyisége határozza meg, majd tegyünk sütőpapírral bélelt tepsire karácsonyi sütiformákat. Ezeket töltsük ki a habbal, majd utána óvatosan vegyük le a formákat (a massza nem folyik szét, ha jó kemény). Jó meleg sütőben 10-15 perc alatt szárítsuk ki a habcsók-formákat. Kakaóporral és ételfestékkel színes figurákat is készíthetünk. Ezt megenni nem lehet, mert bazi kemény és porózus lesz, de dísznek kiváló. (Macskások ne tegyék alsó ágakra ezeket a díszeket, mert valószínűleg elhordják a szőrösök.)

  1. Fűszerolaj

Hobbiboltban lehet kapni nagyon helyes dugós vagy csatos üvegeket (4-500 Ft). Ezeket megfelelően sterilizálni kell, máskülönben a házi készítésű fűszeres olaj zavaros lesz és/vagy megavasodik egy idő után. Szerezzünk be friss rozmaringot, kakukkfüvet (ezeket 5-10 szálra árulják a piacon, nem kell töveset venni), pár gerezd fokhagymát, esetleg egész chilipaprikát, ezeket alaposan mossuk meg, majd tegyük ízlés szerint a teljesen száraz, csírátlanított üvegbe, végül öntsük fel jó minőségű olívaolajjal.

  1. Mézeskalácsforma

Képtelen vagyok fogyasztásra alkalmas mézeskalácsot sütni, ami azért jó hír, mert az ilyen tésztából remekül lehet különböző dísztárgyakat készíteni. Tavaly például készítettünk a párommal egy 1 méter hosszú platós kamiont apukámnak ajándékba. Három adag tészta, papíros-vonalzós tervezés és jó sok cukormáz kellett hozzá, de megérte, mert nagyon egyedi lett, még visszapillantót is csináltunk hozzá.

  1. Házi bőrradír

Keverjünk össze 2 egység barnacukrot, 2 egység olívaolajat, 1 egység mézet és 1 egység zabkorpát. A masszát töltsük csinos (tiszta) tégelyekbe és kész is a házi radír. Hátránya, hogy néhány napig, maximum egy hétig használható fel.

  1. Ízesített cukor

Vegyünk egy vagy több fémdobozt, töltsük meg őket cukorral. Az egyikbe tegyünk megmaradt vaníliarudat (aminek a belseje már nincs meg, csak a felhasított rúd), a másikba pedig lehámozott citrom- vagy narancshéjat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ruzsesfakanal.blog.hu/api/trackback/id/tr73476596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása