Valószínűleg kevés ember van, aki a pulykasültet jobban szereti szendvicsben, mint frissen, ropogósan körettel. Anyu mindig szívszélhűdést kap, amikor azzal a felkiáltással pakoltatok vele több sült húst, hogy bajnok szendvicsnek nagyon jó lesz, mert szerinte vétek ilyesmire pazarolni azt a drága sültet. Ezt nyilvánvalóan csak azért mondja, mert még egyetlen változatot sem kóstolt meg. A bajnok szendvics definíció szerint olyan szendvics, amitől az első falat után úgy érzed, mindent elértél az életben, most már akár meg is halhatsz.
Előre bocsátom, ez most nagyon brutál lett.
Amikor hazajöttünk a szülőktől, zsákunkba került minden jó, például pulykasült és kacsamáj hagymás zsíron, a hűtő pedig olyan kincseket rejtett, mint a mézes magos mustár és a fűszeres holland kecskesajt.
Íme a felépítés:
kifli – hagymás kacsazsír, májdarabokkal – pulykasült – majonéz – fűszeres kecskesajt – mézes magos mustár – kaliforniai paprika
Ma reggelire is ilyet ettem, előző este készítettem, ha áll egy kicsit talán még jobb is lesz az íze, ha ez egyáltalán lehetséges. A párom szerint ez annyira jó, hogy újságban kellene mutogatni.
Megsúgom, tegnap reggelire csináltam olyat, aminek az alapja kolbászzsírba mártott kifli volt, rajta a sült kolbász, kecskesajt és magos mustár. Arról sajnos nincs fénykép.